telefon +48 601 911 362
logo

Pakowanie i rozpakowanie mienia Klienta

Następną usługą naszej firmy jest szczególne podejście do zabezpieczania mienia, które wymaga szczególnej staranności, czyli takich artykułów jak szkło, porcelana, obrazy, sprzęt RTV oraz rzeczy wybitnie cennych dla Klienta (np. własnoręcznie sklejone modele).

Pakowanie szkła, porcelany

Jednym z przykładów jest pakowanie za Klienta zawartości kuchni czyli talerzy, porcelany przez naszych pracowników.

Do pakowania szkła wykorzystujemy pięciowarstwowe kartony oraz papier pakowny w kolorze białym odpowiedniej grubości, który w przeciwieństwie do zwykłego papieru np. gazet nie zostawia śladów na przedmiotach szklanych i stanowi odpowiednią amortyzację dla szkła podczas transportu.

Umiejętne owinięcie np. filiżanki porcelanowej w papier pakowny i ułożenie jej odpowiednio w kartonie z innymi przedmiotami zapewnia, że np. części wystające takie jak uszka od filiżanek nie zostaną uszkodzone. Generalnie mówiąc pakowanie łatwo tłuczących się elementów np. zastawy stołowej, która powinna być umiejscowiona na spodzie kartonów następnie układamy lżejsze szklane przedmioty owijając dokładnie papierem pakownym i w razie potrzeby uzupełniamy wypełniaczami.

Pakowanie mienia

Pakowanie ubrań na wieszakach

Uwzględniając Państwa potrzeby o komfortowym przewożeniu ubrań wiszących rekomendujemy przewożenie ich w naszych szafo-kartonach. Szafo-karton jest to karton z drążkiem umożliwiający powieszenie ubrania tak jak ma to miejsce w klasycznej szafie. Przewóz w takim opakowaniu zapewnia, że ubrania nie trzeba będzie prać, czyścić, prasować i odświeżać po przeprowadzce.

Nie polecamy pakowania w worki foliowe (czarne „śmieciowe” 120-140 litrowe) ze względu na fakt, że ubrania mogą zostać pogniecione i mieć nie przyjemny zapach po realizacji usługi.

Gdy cały dobytek Klienta jest starannie spakowany w kartony kluczową sprawą jest przeniesienie go i ustawienie na meblowozie (wykluczone jest rzucanie i niestaranne stawianie kartonów na samochodzie).

pakowanie_ubran